KIRK KÜÇÜK İNCİ

Kirk Küçük Inci Kimlik Konuk Defterim Favori Sitelerim Foto Albüm Önsöz Ögüt Kitaplar Sevgi Dogruluk Vatan Birlik Ana Bayrak Zaman Sorumluluk Yalan Istiklâl  Hürriyet Hayat Deger Verme Söylemez Sultan Ayna Kiskançlik Mektup Can Serenler Eglen Güllü Altin Yaprak Cumhuriyet  Merak Türk Olmak Çiçekler  Umut Yazmak Hasret Güven Türk Mucizesi Okumak Olsaydim Yalnizlik Çocuklar Basari Çagdas Uygarlik Kader Masali Son Söz Mektup

Hikâyem

Doya doya yaşadım desem yalan
Çok kere dalda kuruttum ümitlerimi
Çok renkli dünyalar bize yaramaz
Tek başıma tükettim gecelerimi

Durmuş hikâyemi soruyorsun bana
Biraz anlat diye de tutturuyorsun

Dört mevsimi şöyle böyle yaşadım
Üç beş kitapta yazılı adım
Kaderine razı fedakâr eşim
Sana sonsuz teşekkürler
İki çocuk, birkaç torunum
Gelinim, damadım
Yağmalansa da kovanım
Şunun şurasında
Geçinip gidiyoruz

Sussun artık şu cırcırböcekleri
Şimdi sırlarımı deşmenin sırası mı?

Halden anlamaz delişmen yüreğimi
Hele sonu gelmez rüyâlarımı
Bir bir anlatsam sana
Değmez
Gerisi yalan,
Gerisi yalan!

Oyhan Hasan BILDIRKİ 

 

Hayat Dedikleri

AÇBAK - IMGABUZQXWXJ3.jpg 

OYHAN HASAN BILDIRKİ 
BİYOGROFİ

       1947 Haziranı'nda Bağarası'nda doğdu. İlkokulu doğduğu yerde, ortaokul ve liseyi Aydın'da okudu. Bursa Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü'nü (1971), AÜAÖF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü (1991) yıllarında bitirdi. İlk görevine Kastamonu-Cide-Şenpazar'da başlayan yazar, daha sonra birçok okulda çalıştı. Söke İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görevliyken, Kuşadası Atatürk İlköğretim Okulu'na kendi isteğiyle gitti. Daha sonra Kuşadası Kaya Aldoğan Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliğinde de bulundu. Burada çalışırken (1997) emekli oldu.
       Evli ve iki çocuk babası olan yazar, 1962'den bu yana Aydın, Söke ve Kuşadası yerel gazetelerinin yanında, (1969) ülkemizin ünlü edebiyat dergilerinde şiir, hikâye ve eleştirileriyle yer aldı. Ahmet KABAKLI'nın "Türk Edebiyatı Dergisi" hikâyecileri arasında gösterdiği Bıldırki, ilk ününü Hisar Dergisi'nde yayımlanan eleştiri ve hikâyeleriyle yapmıştır. Hisar'da yayınlanan ilk hikâyesinin "Şeftali Çiçekleri" olduğunu biliyoruz. Türk Edebiyatı'nda yayınlanan ilk hikâyesi de "Rüyâlar Gerçek Olsa" adlı hikâyesidir.
       Bursa Eğitim Enstitüsü'nde okuduğu sıralarda, Alaaddin Korkmaz ile birlikte, "Bursa'da Zaman" adlı bir edebiyat dergisi çıkardı. Söke'de yayın hayatını sürdüren Beşparmak ve Sarızeybek dergilerinin hem kurucusu, hem de isim babasıdır.
       Bıldırki, çeşitli eleştiri, şiir ve hikâyelerini, başta Hisar dergisi olmak üzere; Fikir ve Sanatta Hareket, Şafak, Adımlar, Alkım, Bursa'da Zaman, Doğuş Edebiyat, Töre, Millî Eğitim ve Kültür, Millî Eğitim, Millî Kültür, Gülpınar, Dolunay, Çağrı, Yiğit Efem, İnanç, Tarla, Öncü Edebiyat, Türk Edebiyatı, Türk Dili, Antoloji, Balova, Sevgi Yolu, Tay, Alkış, Sarızeybek ve Beşparmak dergilerinde yayınlatmıştır.
       Çeşitli mahlaslar kullanarak köşe yazıları da yazdı. RESİMLİ TÜRK EDEBİYATI Devirler, İsimler, Yorumlar adlı ansiklopedi yazarları arasına katıldı.
       "Bir Bıçağın Keskin Ucu" hikâyesiyle "Töre Hikâye Yarışması"nda (1980) üçüncülük ödülü alan yazar, daha sonra 1995 yılında "Kar Üstünde Kan Damlası" adlı hikâyesiyle de "Ömer Seyfettin Hikâye Yarışması" seçiciler kurulu özel ödülünü ve l996 yılından başlamak üzere üst üste üç defa da yıl içinde yayımlanan hikâyelerinin değerlendirilmesi sonucunda Aydın Gazeteciler Cemiyeti Hikâye dalı birincilik ödülünü aldı.
       Yazarın, radyo ve televizyon dallarında da çeşitli çalışmaları vardır.
 
       Yazarın Basılmış Olan Eserleri:
       Liseden Sesler (Şiirler, 1964)
       Dönülmez Yol (Roman, 1964)
       Koçaklar (Millî Hikâyeler, 1975)
       Üçüncü Günün Öğlesi (Hikâyeler, 1986)
       Bir Başka Şafak (Hikâyeler, 1988-1992-1994)
       Gün Çarığı Sıkınca (Hikâyeler, 1990)
       Atatürk Aramızda (Seçme Şiirler, 1991)
       Bütün Fidanlar Sımsıcak (Şiirler, 1994)
       Ceylan Gözlüm (Şiirler, 1997)
       Dil Çerezleri (Araştırma, 1999)
       Bulutlar Pusuda (Şiirler, 2006)
       El Değmedik Sevdalara Uyanmak (Şiirler, 2007)
       Çanakkale Destan Destan (Nehir Roman, 2007) 

 

EDEBİYAT GÜNDEMİ

Reha Yeprem, Bildirki, Güler ve Buğdayeken

      SÖKELİ YAZARLAR KİTAPLARINI İMZALAYACAK

      Bu yıl 31 Mart- 6 Nisan 2008 tarihleri arasında 44’üncüsünü kutlamakta olduğumuz Kütüphane Haftası dolayısıyla Aydın İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan program çerçevesinde Sökeli yazarlar yarın kitaplarını imzalayacaklar.
      01 Nisan 2008 Salı 09:25

      Arif AKÇAY-
      Gerçek Gazetesi
 
      Bu yıl 31 Mart- 6 Nisan 2008 tarihleri arasında 44’üncüsünü kutlamakta olduğumuz Kütüphane Haftası dolayısıyla Aydın İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan program çerçevesinde Sökeli yazarlar yarın kitaplarını imzalayacaklar.
      Aydın Halk Kütüphanesi'nde yarın saat 14.30'dan itibaren gazetemiz yazarlarından Oyhan Hasan Bıldırki ile Sökeli yazarlardan Abdülkadir Güler yarın Aydınlı sanatseverlerle buluşarak söyleşi yaparlarken kendilerinin yazmış olduğu kitapları da imzalayacaklar.

Bana Ulaşmak İster misiniz?

Favori Bağlantım